Blog ze světa vína, gastronomie a event managementu

Jak dostat zákazníky do restaurace kdykoliv během roku

15. 12. 2016
Jakub Pernica

Vést restauraci je těžká a někdy nevděčná práce. Snažíte se, co to jde, ale hosté se nehrnou. Co s tím? Existuje několik velmi jednoduchých triků, jak váš podnik zviditelni. Jedním z nich je pořádání tematických akcí. Inspirujte se tématy, která vám zaručeně přinesou úspěch.

Čerpejte ze dvou základních a takřka nevyčerpatelných témat. Jsou jimi sezonní události a sezonní pokrmy. Jaké jsou ty nejčastěji využívané?

Sezonní události

Během roku se stále něco děje. Krutá pravda je, že buď je toho váš podnik součástí, nebo toho využijí vaši konkurenti. Nezáleží, jestli vy osobně slavíte Valentýn, někteří lidé ano. A ti velmi často chodí oslavit svou lásku na večeři nebo minimálně odpolední kávu. To si říká o speciální valentýnské menu, no ne?

Stejné je to se Silvestrem, Halloweenem nebo třeba Vánoci. Je samozřejmě na strategii a zaměření vašeho podniku, jaké sezonní události využijete, nicméně byste je měli brát v potaz.

Sezonní pokrmy

Každá zelenina, ovoce nebo i zvíře má v ročním období pevně dáno, kdy je jeho chvíle ke konzumaci. To, že v dnešní době běžně koupíme jahody v lednu, neznamená, že bychom v červenci měli být lhostejní k těm tuzemským čerstvým.Skvělým příkladem sezonního pokrmu jsou chřest, zvěřina, dýně či houby.

3 výhody použití sezonních ingrediencí a pokrmů:

  1. Vaříte z čerstvých surovin. A to se cení.
  2. Můžete na nich postavit marketingovou kampaň a reklamu.
  3. Lidé je velmi vyhledávají (opravdu velmi!).

Pokud budete pořádat pravidelně během roku tematické akce, nebudete mít o zákazníky nouzi. Je samozřejmě důležité také celkové provedení, kvalita a možná i nějaká ta špetka originality, to už je ale jiný příběh.

Pokud hledáte pomoc při pořádání tematických akcí nebo třeba složení sezonního menu, kontaktujte nás a společně se podíváme na to, co bychom mohli společně ještě více vylepšit na vašem podnikání.

Sommelierský Servis s.r.o.

Adresa: Cejl 480/12, Brno - budova D ve dvoře

IČ, DIČ: 04062019, CZ04062019

Číslo účtu: 2500794192/2010

IBAN: CZ3520100000002500794192

BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Telefon: +420 775 588 977+420 776 176 770

Email: vino@somservis.cz

Společnost je zapsaná u Krajského soudu v Brně, oddíl C, vložka 88001.

© Copyright 2018, Somservis.cz